bovan.org

Oppsummering, kremt…

by on jun.11, 2010, under Oppsummeringer

I lys av tidligere mangel på oppdateringer, har det tatt helt av denne uken…

Her på CERN har det endelig blitt litt fremdrift (*host*oppstart*hark*) på Bachelor-prosjektet mitt. Ikke bare begynner jeg å nærme meg å faktisk bli ferdig med den innledende planleggingen, men har også fått kommet igang med hjemmesiden til prosjektet mitt. Dette er ikke noe som nødvendigvis trenger å være ferdig før jeg leverer oppgaven, men det var en gylden mulighet til å teste ut teknikker jeg skal jobbe med i prosjektet mitt fremover.

I tillegg fikk jeg også opp websiden som skal være mitt mer profesjonelle hjem på nettet, og lagd en menylinje som burde vises på toppen av denne siden (om du bruker en nettleser fra dette århundret i allefall).

For å starte på helgen med en god gjerning, så kan jeg gi tips om nettlesere for dere som ikke er så veldig godt befaret i den verdenen:

Firefox – En av de mest populære nettleserne, og som støttes de fleste steder. Eneste problemet jeg har vært borti for ikke-tekniske, er at det har vært litt kluss med nettbanker og videoavspilling tidligere, men i allefall nettbank skal ikke være noe problem lengre.

Google Chrome – Googles nettleser, i allefall hvis du laster ned siste beta (ikke 100% ferdig, men du merker neppe noen feil) så er faktisk videoavspilling innebygd. Den er blant de som bruker minst ressurser, og lager minst trøbbel. I tillegg har den vært min faste nettleser hjemme i et års tid nå, men noen ganger har nettbanken klagd litt..

Begge disse nettleserne støtter avanserte funksjoner på nettet, som Internet Explorer sliter med å få til. Det kan faktisk gjøre at nettstedene ser bedre ut. Eksempelvis får du ikke avrundede kanter på CERN siden min med Internet Explorer, selv om mange kanskje vil fnise av at det skulle være viktig 🙂


Leave a Reply

Leter etter en post?

Skriv søkeordet her:

Finner fortsatt ingenting? Legg igjen en kommentar eller kontakt meg.

Linker

Noen smårelevante linker...

Arkiv

Alle poster, kronologisk...