bovan.org

Hest er best?

by on okt.06, 2010, under Hobby

Under sommerferien hos Lars (trøndelag), snublet vi innom et spisested som også var ridesenter. Ettersom jeg har vært mye innom stall (som tilskuer) i fjor, så bestemte jeg meg for å gå å hilse på hingsten som stod like ved inngangen.
Er ikke helt sikker på hva den hesten gjorde med meg, men den vekket i allefall en nysgjerrighet for hester som jeg ikke har hatt før, selv om jeg har vært 20-30 ganger i stall det siste året. Sannsynligvis var det noe med at jeg har vært tilskuer, og har holdt meg litt på siden.

Uansett, så bestemte jeg meg for å lære meg å ri når jeg kom tilbake til Genéve, og forrige lørdag hadde jeg min første ordentlige ridetime.
Dessverre så er jeg så tjukk i hue at ingen av de 30 hjelmene de hadde passet, men jeg klarte å finne en i størrelse 59 som var godt slitt og jeg klarte nå å tre den ned over hodet slik at jeg kunne delta på timen.

Finurlig nok så føltes hele greia med hest ganske rett, hadde egentlig forventet å være litt «fisk på land», «katt i vann» eller kanskje til og med «nordlending i sør-europa».
Hesten var nå litt forvirret over mine håpløse kommandoer, men jeg bare ba han om å følge etter noen andre hester så gikk det mye enklere. Selv travingen gikk ganske bra, og læreren kalte meg «a natural» til tross for at det var min første gang i ordentlig trav. Så ba hun om sittende trav, og det føltes som om hesten sparket meg i ræva gang på gang på gang.

Dagen etterpå var magemusklene og ryggmusklene ganske gåen, og det var nå ganske tydelig at ridning gir god trening på steder hvor man normalt sett ikke får trent muskulaturen. At jeg i tillegg syklet 2 mil gjorde at mye av søndagen ble tilbragt liggende med kakaokoppen på magen. (men jeg fikk laget meg biff med poteter og rødvin da 🙂

Men nå klarer jeg igjen å røre på meg, og har vært å kjøpt meg hjelm i størrelse hest, så på lørdag er det på’n igjen. Litt research på nett har avdekket noen områder jeg kan jobbe med, som læreren ikke klarte å se (sannsynligvis siden vi var 7 stykker), så jeg ser frem til å klare å forvirre hesten min litt mindre.

:, ,

5 Comments for this entry

 • Marius

  Hest???

  Ka bi det neste, fransk type som heite Piere? 😛

  Så når du fløtte heim, så ska du pusse opp stall/fjøs på Fjelldal? 😀

 • Børge

  godkjente kommentaren din UNDER TVIL! 😛

  tydelig at det e mange fordomma:
  – «Brokeback Mountain!!!»
  – «Kjerring!»
  – «Christopher Reeve!!!»

  Og alle som har negative kommentarer har stort sett aldri sittet på en hest, eller kanskje til og med ikke engang stått ved siden av en…
  Langt mindre sittet på en hest i full gallopp (hvilket er et av målene mine :P)

 • Marius

  Joda, har faktisk ridd på hest noen ganger. Begynner å blitt lenge siden sist. Kan ikke akkurat si at det var full galopp derimot.

  Men det fins to typer menn på hest.
  Bøg dud med HJELM!, samt noen prinser..
  Machodud med hatt og boots..

  Og du snakker om hjelm her så … 😀

 • Børge

  Ja, jeg har i allefall noe å beskytte..
  Og klarer ikke å stå med beina i bakken når jeg sitter oppå…

 • May

  Hei
  Er enig med Marius. Hva blir det neste. Men fint at du koser deg i Geneve. Du kommer tidsnok tilbake til hverdagen i nord. Lykke til med ridinga. Håper du blir mindre støl etter timen i dag
  🙂

Leave a Reply

Leter etter en post?

Skriv søkeordet her:

Finner fortsatt ingenting? Legg igjen en kommentar eller kontakt meg.

Linker

Noen smårelevante linker...

Arkiv

Alle poster, kronologisk...