bovan.org

Galopp? Nei stopp!

by on nov.13, 2010, under Hobby, Nyheter

Da var lørdagen kommet og nok en gang opp mot 18 grader og solskinn utendørs. Tydelig at Frøy synes det er kjekt at jeg lærer meg å ri og stiller opp.

Da jeg kom opp til stallen idag, så hestene ut som steinstatuer etter å ha rullet rundt i gjørmen som har hopet seg opp de siste dagene, men etter litt arbeid begynte dem å ligne på hester igjen.  Mens jeg ventet på ridetimen slo jeg av en prat med hu ene som også deltar på samme kurset, men når jeg prøvde å forklare hvor cowboy kurt (western butikk) var i Genève var visstnok eneste referansepunktet hennes prostitusjonsgata i byen. Etter å forklart henne at jeg ikke vet hvor den er, og ikke har behov for å vite det dro jeg frem kartet på mobilen for å forklare at hovedbuss/togstasjonen lå 100 meter unna (à la «Se her!»). Dessverre begynte hun nok en gang å prøve å forklare hvor prostitusjonsgata var, kanskje hun husket at jeg fortalte at kontrakten min går ut i februar og at jeg er på utkikk etter jobb, men med det bildet i hodet bestemte jeg meg for å la saken ligge og heller gå å gjøre hesten min enda mer klar for timen.

Hesten min for dagen, Paddy, møtte jeg for første gang for halvannen måned siden.. Da satt det en japaner på han, omentrent på samme nivå som meg (null), og når han ga Paddy beskjed om å trave endte han opp med å galoppere rundt banen 2-3 ganger før han foretok en halvkontrollert nødavstigning (også kjent som «fall») i en klynge med hester.

Vel, idag var det min tur, og når jeg ga beskjed om å trave så ble det mystisk nok galopp. Forøvrig første gang noensinne i galopp, og jeg må si at det var nå egentlig ganske bedagelig å sitte der på hesten i forhold til trav. Uansett, jeg klart nå å holde meg til løypa og fikk stoppet hesten etter 1 runde, men læreren var nå ikke så veldig fornøyd og ga meg en bråte med instrukser i håp om at jeg kanskje kunne klare å fatte noe.

Så runde 2..
Børge: trav!
– Paddy: Galopp!
Børge: ned til trav pliiiz.. læreren ser skuffet ut!
Paddy:  Bukk!
Børge: Ikke prøv deg, jeg har på offisielle Wrangler Pro Rodeo bukser!
Paddy: Løpe mot hinder
Børge: Eyh!
Paddy: Hmmm?
Børge: Veeenstre.. stopp!
Paddy: Ja ok da..

Men alt i alt så er det nok enda mye igjen å lære, og ikke bare på hesteryggen.  Et par av de på kurset kommer 10 minutter for og er der bare for å ri, mens noen få av oss er der en time før og for hele pakken. Hvorfor lære å ri, men ikke lære seg å ta seg av en hest eller lære seg hestens språk? I tillegg så er nå disse ridetimene veldig god avkobling fra hektiske arbeidsdager, bare egentlig synd at jeg er så nybegynner at jeg ikke kan ta med meg Paddy på skogstur, men det kommer vel nok.. om ikke Paddy, så må jeg vel klare å finne meg en annen irish cob. 🙂


1 Comment for this entry

 • Frode

  Heisann heisann cowboyn;-)
  Godt og se at det er noen som tar opp en gammel familietradisjon!;-)) Jeg har prøvd hesting, men fant meg overhode ikke til rette på hesteryggen, så jo for meg gode turer i skog og mark etterhvert, men men, keep on the good hesting!
  Kos deg videre med våren!:-)

  Hælsing fra oslobyen, er i praksis hos NRK/Kringkastingsorkesteret, supert, Lærerikt!!:)

  F PS! Har du mailinfo på Yngve jeg kan få?

Leave a Reply

Leter etter en post?

Skriv søkeordet her:

Finner fortsatt ingenting? Legg igjen en kommentar eller kontakt meg.

Linker

Noen smårelevante linker...

Arkiv

Alle poster, kronologisk...