bovan.org

Archive for februar, 2010

Oppsummering – Uke..uhm..februar?

by on feb.21, 2010, under Nyheter, Oppsummeringer

Endte opp i en liten bølgedal med tanke på publiseringer på bloggen her, da av litt forskjellige årsaker. Det beste er nok å ta dem en av gangen, og la konklusjonen komme til slutt i god vitenskapelig ånd.

Egen leilighet
Det at jeg fikk meg en egen leilighet medførte da at jeg ikke lengre hadde 6 timer etter jobb til å bare sitte å klø meg i bakhode med. På grunn av buss, tar det nå hele 1 time ekstra med reise (halvtime hver vei) å komme seg til/fra jobb. I tillegg må jeg faktisk handle mat og greier, hvilket i seg selv er et eget prosjekt med tanke på at kylling heter pouillet (cirka), kjøkkenet mitt mangler stekeovn (ikke grandis-kompatibel) og det eneste jeg gjenkjenner i butikken er Heineken.

Franskkurs
Var ufornuftig nok og byttet franskkurs fra 13:30-15:30 (i arbeidstid) til 16:00-18:00 (delvis i arbeidstid). I kombinasjon med reisetid (se over), har dette da medført at arbeidsdagene har blitt nokså lange. (~8:00 – ~19:00 med reisetid i noen tilfeller).

Torunn
Min kjære var her en hel uke, og jeg orket ikke bry meg så veldig mye om internett i tiden jeg hadde igjen etter.. vel.. reisetid og franskkurs.

Konklusjon(eventuellt oppsummering som en fremtidig dr sa)
Tidsmangel og vanemangel gjør at man får mer enn nok med hverdagslige gjøremål. Men forhåpentligvis begynner vanene å komme til et punkt hvor man kan automatisere de fleste av de hverdagslige gjøremålene, og dermed bruke mindre energi på dem.

4 Comments more...

Leilighet

by on feb.02, 2010, under Nyheter

Da hadde jeg endelig fått meg leilighet i Frankrike, og fått flyttet inn. Nærmere bestemt har jeg flyttet til Ferney-Voltaire:


Vis større kart

Siden Torunn skal fly ned hit i morgen, har hun tatt tidlig kveld. Dette gjør da at jeg kan poste den første plakaten som møtte meg da jeg kom for å signere kontrakten, før jeg i det hele tatt hadde kommet inn i bygget:

For de som ikke har sett behovet for å lære seg fransk, enten fordi de få nattlige franske filmene ikke har handling som er verdt å få med seg eller fordi språket er ubrukelig utenfor Frankrike og et par diktatur, frykt ikke. Jeg har etter 3 lange dager klart å få ut hovedbudskapet i teksten:

«I morgen, 02.02 kl 0900, kommer det en gjeng gærne franskmenn med sprøytekjemikaler for å drepe kakerlakkker. Vennligst vær hjemme.»

Det blir spennende å se hvor lenge jeg klarer å holde det budskapet hemmelig for Torunn, spesielt ettersom jeg poster det på bloggen min og det står klistret på ytterdøren (hun hadde fransk på VGS), men jeg tar sjansen og satser på at et ultimatum om utflytting ikke er nært forestående.

Til slutt, noen små bilder av mitt lille krypinn i Frankrike:

Utsikten fra stuen. Dessverre ble det ikke eget soverom, men kan i det minste se på TV fra både seng og sofa!

Sofaen, 3x doble skap i bakgrunn. Kanskje finne et lite spisebord.

Vaskemaskin på kjøkkenet i tilfelle man ikke orker å skrubbe poteter? Merk: Planten fulgte med leiligheten, ikke usannsynlig at jeg må erstatte den en gang i fremtiden.

1 Comment more...

Leter etter en post?

Skriv søkeordet her:

Finner fortsatt ingenting? Legg igjen en kommentar eller kontakt meg.

Linker

Noen smårelevante linker...

Arkiv

Alle poster, kronologisk...