bovan.org

Archive for juni, 2010

Sommer og sol

by on jun.30, 2010, under Nyheter

Noen ganger i Nord-Norge har det vært ganske få dager over 20 grader på en sommer (ok, «noen» var kanskje litt overdrevent). Jeg husker for en 10-12 år siden når temperaturen rundet 25 grader, da dro jeg og Håkon ofte ned til Brannskolen på Fjelldal for å bade i vannet som hadde klart å passere 10 grader. Det var digg å få kjølt seg ned i sommerheten.

Jeg har vel aldri vært noen tilhenger av sterk hete, på dager med over 27-28 grader har jeg brukt å søke tilflukt innendørs. Så når jeg da sitter her nede i Genève, med 31 grader, og ser på værvarselet som viser tallet 34 så tidlig på sommeren, så begynner jeg å lure på hva jeg har begitt meg ut på. Ikke det at det har kommet som en brå overraskelse da, vi hadde tross alt 27 grader i april, men i moderlandet så kan man alltids trøste seg med at det blir mulighet til å kjøle seg ned om et par dager.

I tillegg så er det vel såpass sjeldent at det er 25 grader nordpå, at når det først er sol og vindstille så skal alle absolutt ligge i sola, bade, grille og hele greia. Akkurat nå føles det litt omvendt her, når det først blir UNDER 25 grader, så tror jeg jaggu at jeg skal ta meg en hel dag utendørs.

Leave a Comment :, more...

Oppsummering, kremt…

by on jun.11, 2010, under Oppsummeringer

I lys av tidligere mangel på oppdateringer, har det tatt helt av denne uken…

Her på CERN har det endelig blitt litt fremdrift (*host*oppstart*hark*) på Bachelor-prosjektet mitt. Ikke bare begynner jeg å nærme meg å faktisk bli ferdig med den innledende planleggingen, men har også fått kommet igang med hjemmesiden til prosjektet mitt. Dette er ikke noe som nødvendigvis trenger å være ferdig før jeg leverer oppgaven, men det var en gylden mulighet til å teste ut teknikker jeg skal jobbe med i prosjektet mitt fremover.

I tillegg fikk jeg også opp websiden som skal være mitt mer profesjonelle hjem på nettet, og lagd en menylinje som burde vises på toppen av denne siden (om du bruker en nettleser fra dette århundret i allefall).

For å starte på helgen med en god gjerning, så kan jeg gi tips om nettlesere for dere som ikke er så veldig godt befaret i den verdenen:

Firefox – En av de mest populære nettleserne, og som støttes de fleste steder. Eneste problemet jeg har vært borti for ikke-tekniske, er at det har vært litt kluss med nettbanker og videoavspilling tidligere, men i allefall nettbank skal ikke være noe problem lengre.

Google Chrome – Googles nettleser, i allefall hvis du laster ned siste beta (ikke 100% ferdig, men du merker neppe noen feil) så er faktisk videoavspilling innebygd. Den er blant de som bruker minst ressurser, og lager minst trøbbel. I tillegg har den vært min faste nettleser hjemme i et års tid nå, men noen ganger har nettbanken klagd litt..

Begge disse nettleserne støtter avanserte funksjoner på nettet, som Internet Explorer sliter med å få til. Det kan faktisk gjøre at nettstedene ser bedre ut. Eksempelvis får du ikke avrundede kanter på CERN siden min med Internet Explorer, selv om mange kanskje vil fnise av at det skulle være viktig 🙂

Leave a Comment more...

Borettslaget…

by on jun.08, 2010, under Nyheter

Å bo i blokk kan ha sine ulemper, og da tenker jeg ikke på det at naboenes høylytte utskjelling kan høres klokken 7 om morgenen. Og heller ikke at jeg må gå 3 etasjer opp, fordi en nisse akkurat tok heisen opp. Og heller ikke at jeg må si Bonjour hver gang jeg møter noen i gangen.

Nei, det som er en smule plagsomt er å komme hjem sulten, ha kjøpt inn masse god mat, for å så åpne kjøkkendøra og kjenne at kjøkkenet er innbakt i malingslukt. Det har seg nemlig slik at det er sentral ventilasjon i dette bygget, og ventilasjonen er logisk nok på kjøkkenet. Og naboen over meg har selvsagt funnet ut at det er en god idé å pusse opp litt.

Heldigvis har jeg noe Chilisaus stående, forhåpentligvis overdøver det malingen tilstrekkelig..

Leave a Comment more...

Tilbake i jobb

by on jun.07, 2010, under ByteStork, Nyheter

Etter å ha vært sykemeldt i 3 uker (lengste noensinne borte fra jobb, som jeg kan huske), har jeg endelig kommet i gang igjen. Helsen virker å holde ganske fint, selv om jeg har tatt det ganske rolig.

Siden jeg har vært så ivrig i å oppdatere bloggen min, har jeg bestemt meg for å opprette enda en blog. Det kan kanskje virke som et sjakktrekk for dere få som har fulgt denne bloggen, men det har seg slik at jeg har begynt å sikte meg inn på neste år.

Når jeg er ferdig her til jul, er jeg etter all sannsynlighet arbeidsledig. Siden jeg da er webutvikler, er det kjekt å ha utviklet noen websider, når man en gang skal søke på jobb. Og finner man ikke jobb med en gang, er det greit å et potensiale for å i allefall kunne jobbe litt. Derfor vil min andre blog på bytestork.com være dedikert de tekniske tingene, som kanskje ikke faller like interessant for samme brukergruppe. Siden vil forhåpentligvis også fungere som et samlested for alt jeg lager på nettet.

ByteStork

Leave a Comment more...

Leter etter en post?

Skriv søkeordet her:

Finner fortsatt ingenting? Legg igjen en kommentar eller kontakt meg.

Linker

Noen smårelevante linker...

Arkiv

Alle poster, kronologisk...