bovan.org

Archive for november, 2010

Galopp? Nei stopp!

by on nov.13, 2010, under Hobby, Nyheter

Da var lørdagen kommet og nok en gang opp mot 18 grader og solskinn utendørs. Tydelig at Frøy synes det er kjekt at jeg lærer meg å ri og stiller opp.

Da jeg kom opp til stallen idag, så hestene ut som steinstatuer etter å ha rullet rundt i gjørmen som har hopet seg opp de siste dagene, men etter litt arbeid begynte dem å ligne på hester igjen.  Mens jeg ventet på ridetimen slo jeg av en prat med hu ene som også deltar på samme kurset, men når jeg prøvde å forklare hvor cowboy kurt (western butikk) var i Genève var visstnok eneste referansepunktet hennes prostitusjonsgata i byen. Etter å forklart henne at jeg ikke vet hvor den er, og ikke har behov for å vite det dro jeg frem kartet på mobilen for å forklare at hovedbuss/togstasjonen lå 100 meter unna (à la «Se her!»). Dessverre begynte hun nok en gang å prøve å forklare hvor prostitusjonsgata var, kanskje hun husket at jeg fortalte at kontrakten min går ut i februar og at jeg er på utkikk etter jobb, men med det bildet i hodet bestemte jeg meg for å la saken ligge og heller gå å gjøre hesten min enda mer klar for timen.

Hesten min for dagen, Paddy, møtte jeg for første gang for halvannen måned siden.. Da satt det en japaner på han, omentrent på samme nivå som meg (null), og når han ga Paddy beskjed om å trave endte han opp med å galoppere rundt banen 2-3 ganger før han foretok en halvkontrollert nødavstigning (også kjent som «fall») i en klynge med hester.

Vel, idag var det min tur, og når jeg ga beskjed om å trave så ble det mystisk nok galopp. Forøvrig første gang noensinne i galopp, og jeg må si at det var nå egentlig ganske bedagelig å sitte der på hesten i forhold til trav. Uansett, jeg klart nå å holde meg til løypa og fikk stoppet hesten etter 1 runde, men læreren var nå ikke så veldig fornøyd og ga meg en bråte med instrukser i håp om at jeg kanskje kunne klare å fatte noe.

Så runde 2..
Børge: trav!
– Paddy: Galopp!
Børge: ned til trav pliiiz.. læreren ser skuffet ut!
Paddy:  Bukk!
Børge: Ikke prøv deg, jeg har på offisielle Wrangler Pro Rodeo bukser!
Paddy: Løpe mot hinder
Børge: Eyh!
Paddy: Hmmm?
Børge: Veeenstre.. stopp!
Paddy: Ja ok da..

Men alt i alt så er det nok enda mye igjen å lære, og ikke bare på hesteryggen.  Et par av de på kurset kommer 10 minutter for og er der bare for å ri, mens noen få av oss er der en time før og for hele pakken. Hvorfor lære å ri, men ikke lære seg å ta seg av en hest eller lære seg hestens språk? I tillegg så er nå disse ridetimene veldig god avkobling fra hektiske arbeidsdager, bare egentlig synd at jeg er så nybegynner at jeg ikke kan ta med meg Paddy på skogstur, men det kommer vel nok.. om ikke Paddy, så må jeg vel klare å finne meg en annen irish cob. 🙂

1 Comment more...

Tiden går.. (oppsummering oktober?)

by on nov.07, 2010, under Oppsummeringer

Når jeg ser brudern poste vinterbilder, så må det nok innrømmes at det hadde vært litt kjekt om det i det minste kunne være litt snø innimellom. En liten titt på værvarselet antyder at den kaldeste uken siden vinteren er på tur, med 8-9 grader i snitt, men fortsatt et stykke unna god norsk vinter. Idag var jeg på ridekurs og hadde nord-norsk sommer med 17 bekreftede varmegrader (kjentes som flere), så tenker at alle som sitter i nord-norge har lyst å slå meg i hue med en tørrfisk å si at jeg bør nyte det mens jeg kan…

Heldigvis er det nå bare 5 ukers tid til at det bærer hjemover for 3 ukers sommerferie, såfremt alt som skal gå i orden går i orden så er det retur til sveits 10. Januar og så jobbing ut februar.. med andre ord 2 måneder påfyll på kontrakten min her nede. Og da er planen etterpå å prøve å snike et par telemarkski/sko fra brudern og ta igjen all tapt vinter i mars og april.

Ellers har det nå vært ukentlig ridekurs og jeg begynner faktisk å klare å kommunisere med disse svære beistene, så jeg ser at det faktisk går an å lære seg dette med hester selv om man ikke er en 9 år gammel jente.

Er nok et stykke igjen før jeg er erfaren nok til å oppfylle målsetningen min, nemlig langritt over flere dager (sannsynligvis også kjent som rideferie blant 14-årige jenter).

Leave a Comment :, more...

Leter etter en post?

Skriv søkeordet her:

Finner fortsatt ingenting? Legg igjen en kommentar eller kontakt meg.

Linker

Noen smårelevante linker...

Arkiv

Alle poster, kronologisk...